Легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев получи юбилейна монета „Надежда“

Легендарният шампион и носител на 4 олимпийски медала в спортната гимнастика Йордан Йовчев получи златна монета „Надежда“ на официална церемония в Общинския културен институт в столичния район „Надежда“.

„Йордан Йовчев е не само голям шампион и емблема на българския спорт, той е и пример за младото поколение в България. През 2016 г. Йовчев учреди първия клуб по стрийт фитнес „Стрийт Уоркаут България“ с идеята да популяризира спорта на открито в градска среда. Оттогава с неговия екип работим в синхрон, за да мотивираме младите хора в „Надежда“ да изберат движението и активния начин на живот!“ – каза инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“ по време на награждаването.

Район „Надежда“ отличи още 4 обществени личности, допринесли за развитието на район „Надежда“. Сред тях са Даме Стойков, председател на Обединени спортни клубове „Локомотив“  (Категория „Спорт“), Марияна Тафрова,  директор на Център за изкуство, култура и образование „София“  (Категория „Образование“), Красимир Димитров, директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ в Столична община (категория „Сигурност“) , Драгомир Иванов,  социален работник в Агенция за социално подпомагане, ДСП „Сердика“ (категория „Социални дейности“).

„Това са хора, които с много труд постигат резултати и ни дават надежда, че може. Може със сериозна работа и с добро отношение. Огромно уважение към всички вас.“ Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова за отличените общественици по време на церемонията, организирана от район „Надежда“ . 

„Вярвам, че хората са в основата на едно успешно общество. Днес заедно се докоснахме до историите на 5  личности,  превърнали се в положителен пример за район „Надежда“. Хиляди деца и млади хора от „Надежда“ вече спортуват, пеят, танцуват, рисуват, общуват в по-добра и сигурна среда. Смисълът от нашата съвместна работа е да вдъхновяваме още и още млади хора“ – каза още Димитър Димов пред стотиците гости.

В  музикалната програма участваха ВТФ „Врабчетата“, Младежки духов оркестър към Център за изкуство, култура  и образование – София,  Балетно студио „Артани“, а водещ на събитието беше Симеон Колев.

На церемонията присъстваха още Председателят на Столичен общински съвет г-н Георги Георгиев, общински съветници, народни представители, олимпийските шампиони от Токио 2020 Стойка Кръстева и Ансамбъла по художествена гимнастика,  десетки жители на район „Надежда“.
 

Снимки Георги Алексиев