Кръговото кръстовище при паметника на Васил Левски ще бъде преасфалтирано

 

"От утре, 10 май,  започва преасфалтиране на кръговото кръстовище при паметника на Васил Левски в София. Строителните дейности ще се извършат на два етапа без цялостно затваряне на движението и ще продължат две-три седмици. През цялото време на ремонтните дейности ще бъде осигурена за движение през кръстовището по една лента в посока." Това съобщи зам.-кметът на Столичната община Ангел Джоргов. "Строителните дейности ще започнат от западната половина на кръстовището и движението ще се осъществява в източната половина. Очакваме движението да бъде натоварено и призоваваме транзитно преминаващите през района на кръстовището да изберат алтернативен маршрут, – каза още Ангел Джоргов. – Трамвайните релси ще се запазят, за да се използват при необходимост. Бул. „Васил Левски“ вече е ремонтиран и след преасфалтиране на кръстовището ще бъде обновен изцяло" – припомни още Ангел Джоргов.  

От утре започва да се изгражда и северният тротоар на бул. „Цар Освободител“ между сградата на БАН на ул. „15-ти ноември“ и ул. „Раковски“, като едната лента за движение ще бъде стеснена. В посока "Люлин" ще има една лента за движение. Предвидено е да бъдат изградени нови тръбни мрежи, осветление и настилки с гранит. Продължават строителните дейности в карето между ул. „Московска“ и бул. „Цар Освободител“ и между бул. “Васил Левски“ и ул. „Раковски“.

От утре започва и ремонт на ул. „Народно хоро“. Първият етап включва участъка от ул. „Иван Радоев“ до ул. „Буземска“. Ще се изградят: нова канализация, водопроводи, тръбни мрежи, осветление и пътна настилка. В рамките на десетина дни ще започне и изграждането на ул. „Народен герой“ в район „Овча купел“.

Продължават строителните дейности по ул. „Кукуш“, "Чепинско шосе", "Ломско шосе", трамвайното трасе на 5-та,  пробивът на бул. „Филип Кутев“ покрай Зоологическата градина.

По текущия ремонт се работи ежедневно на 25 локации в столицата.


 

09.05.2023