Кметът Фандъкова провери новоизградената детска градина в с. Бистрица

"Завършиха строителните работи на новата сграда на детска градина „Щурче“ в с. Бистрица, район "Панчарево". Тя ще приеме деца в 4 градински групи. Детската градина ще бъде филиал на съществуващата „Щурче“. С разкриването на новите групи детската градина ще бъде с общо 9 групи. По този начин очакваме да бъде решен недостига на деца във възрастта между 3 и 6 години в Бистрица." Това каза при проверка кметът на София Йорданка Фандъкова.
 
Детската градина разполага с всички помещения за занимания и игра на децата, както и нов кухненски блок, физкултурно-музикален салон, зала за интереси. В двора са оформени четири площадки за игра и зелени площи.

В момента в София се изграждат 23 детски градини по програмата на кмета Йорданка Фандъкова. От тях се очаква до края на годината да приключат строителните работи на 17 обекта.

Кметът на с. Бистрица Самуил Попов заяви, че през 2019 г. Фандъкова е казала, че ще се строи детска градина в Бистрица и, въпреки трудното начало, детската градина е реализирана.

 

Фотограф: Аделина Ангелова