Кметът Фандъкова поздрави проф. Кирил Топалов с годишнината и представянето на новата му книга „Живот по неизбежност“

Кметът Йорданка Фандъкова поздрави проф. Кирил Топалов с 80-тата годишнина и новата му книга „Живот по неизбежност“, която бе представена в Аулата на Софийския университет. "Проф. Кирил Топалов е един от най-любимите ми преподаватели" – каза кметът Фандъкова. По думите ѝ "със своята обширна обществена дейност той продължава да дава много на града си, затова бе удостоен със званието „Почетен гражданин на София“. Той бе активен общински съветник и заедно с него създадохме най-успешната програма на общината за подкрепа на творците и организациите в сферата на културата – Програма „Култура“, която и до днес е много високо оценявана."

За своята книга „Софийски разкази“ проф. Топалов е номиниран за наградите за ярки постижения в областта на култура по повод Деня на София – 17 септември. Фандъкова поздрави проф. Кирил Топалов с неговата годишнина и му пожела още много творчески успехи.

Книгата „Живот по неизбежност“ бе представена в Софийската градска художествена галерия на 9 май, а на 22 май, ден след юбилея на писателя, в Софийския университет. 


 

22.05.2023