Кметът Фандъкова: Възстановихме работа по основния ремонт на ул. „Кукуш“

В момента се работи по девет обекта от инвестиционната ни програма за изграждане и ремонт на базова инфраструктура. Работата по основния ремонт на ул. “Кукуш“, която бе в изключително лошо състояние, продължава с втория етап. Предстои да започне и реконструкция на ул. “Народен герой“, ул. “Народно хоро“, както и пробива на ул. “Филип Кутев“. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ул. “Кукуш“. 

Улица „Кукуш” е дълга около 1,5 км, извършва се основен ремонт, като с цел да не се затруднява движението в квартала обектът е разделен на етапи. След като миналата година бе изпълнен първия етап от ул. “Кукуш“ между ул. „3020“ до 90о завой без полагането на износващия пласт асфалт, сега строително-монтажните работи продължават в участъка от бул. „Сливница“ до ул. „3020“. 
Изпълнена е канализация, довършва се водопровод и ще се изпълни нова пътна конструкция с отводняване. Ще бъде изградено ново улично LED осветление и тротоари. Предвижда се износващия пласт асфалт да бъде положен едновременно и на двата участъка, от кръстовището с бул. “Сливница“ до жп прелеза. Изпълниха се и паркоместа и места за контейнери за отпадъци.

Ремонтът по ул. „Йосиф Щросмайер“ ще стартира на по-късен етап. 
Изпълнен е износващият пласт асфал на кръстовището на ул. “Филип Кутев“ и ул. „Сребърна“ и продължава полагане на последния пласт асфалт по ул. “Филип Кутев“. Продължава работа по ул. “Чепинско шосе“, по обектите по оперативните програми. 

"Продължаваме работа с инвестиции в базова инфраструктура, не сме спирали въпреки тежката криза, – посочи също кметът Фандъкова. – Район „Илинден“ е един от столичните райони, в които започна и изграждане на тротоари. В половината от районите на София кметове са направили организация за изпълнение на ремонти на тротоари, след като времето позволи" – каза още кметът Фандъкова. 

Фотограф: Аделина Ангелова


 

20.03.2023