Кметът на София Фандъкова присъства на откриването на разширение на ДГ № 192 „Лозичка“ в район "Лозенец"

Новата група е разкрита по програмата на кмета Фандъкова за строителство на нови сгради на детски градини с цел осигуряване на допълнителни места за деца от 3 до 6 години. Групата е разположена върху изградено през 2010 година  разширение за 3 градински групи с физкултурен салон и плувен басейн.

„Имаме готовност за започване на нова сграда за детска градина към 141. детска градина в "Лозенец", както и на една нова сграда за две яслени групи към 45. ясла" – посочи столичният кмет. Тя очаква строителството на яслата да започне до 9 юни. "Предстои да  бъдат въведени в експлоатация 5 нови сгради на детски градини, които са напълно готови, а в процес на изграждане са 21 нови сгради в столицата. Петнадесет района от общо 24 решиха проблема с недостига на места за деца във възрастта между 3 и 6 години. Най-натоварени остават “Витоша“,  „Лозенец“ „Триадица“ и „Красно село“. Нашата задача с районните кметове е да осигурим места за 4-годишните деца, – посочи още кметът. – Моето разбиране е, че подготовката на децата в предучилищна възраст е много важно за по-нататъшното им обучение и осигуряването на равен старт на всички деца.

На откриването присъства кметът на район „Лозенец“ Константин Павлов,  който сподели, че районът подготвя още две разширения на детски градини и се надява през това лято да започне и тяхното строителство.