Кметът на София Йорданка Фандъкова се включи в дебати на "Местен младежки парламент"

Конкретни предложения в сферата на опазване на културно-историческото наследство, организирането на културни събития в кварталите на София, включването на гражданите и професионалната ориентация на младите хора обсъди кметът на София Йорданка Фандъкова с участници в „Местния младежки парламент „Мисия възможна“.   

Младите хора се включиха в симулация на заседание на Столичния общински съвет в рамките на проект на Сдружение „Младежки компас“, финансиран по Програма „Европа“ на Столичната община.   

Студенти и ученици работиха в три комисии: „Образование, култура, наука и културно многообразие“; „Опазване на околната среда“; „Децата, младежта и спорта“ и подготвиха доклади с конкретни политики, които обсъдиха по време на симулирано заседание на Общинския съвет. Кметът на София Йорданка Фандъкова даде висока оценка на предложенията им и се включи в дебатите.

„Видях една свършена работа на база на информация, която сте се постарали да получите и на базата на вашите виждания за развитието на града, – каза кметът на младите хора по време на срещата. – За мен това е най-добрият проект на Програма „Европа“, на който съм присъствала, проект, който насърчава гражданската активност на младите хора. Създадохме Програма „Европа“ преди няколко години, за да насърчим информираността и гражданско участие и решенията за града"– посочи още Фандъкова.
Кметът им връчва сертификат за завършен „Местен младежки парламент: „Мисия възможна“.