Кметът на София Йорданка Фандъкова посрещна олимпийския огън

"София е част от събитията, посветени на Международния олимпийски ден с щафетното бягане. Този световен спортен празник се провежда под егидата на Международния олимпийски комитет в хиляди градове по света. През 2024 г., когато са летните олимпийски игри в Париж, нашият град ще бъде световна столица на спорта." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при посрещането на спортистите, участвали в щафетното бягане на 23 юни 2023 г. на пл. “Славейков“ пред Френския културен център.

Олимпийския огън посрещнаха олимпийските ни шампионки Евгения Раданова и Здравка Йорданова.

Кметът Фандъкова поздрави всички спортисти, които участват, както и олимпийските ни шампиони. София спечели титлата европейска столица на спорта за постоянно и ще бъде световна столица на спорта през следващата година благодарение на активното участие на столичани, които се включват в спортния живот на град и с голямата подкрепа на нашите олимпийски и европейски шампиони.

През последните години са изградени над 100 спортни площадки в София, над 130 фитнеса на открито в кварталите, както и спортни ученически зали и физкултурни салони.

Само тази година близо 200 събития са заложени в Календара на София. Фондация „София – европейска столица на спорта“ продължава чрез всичките си инициативи усилено да насърчава спорта сред гражданите. През месец юли се предвижда да се проведат три от най-мащабните спортни прояви. Това са „Витоша 100“, празник на колоезденето в „Западен парк“, „Витоша летен Фест“ и др.
 

Фотограф: Аделина Ангелова


 


23.06.2023