Кметът на София Йорданка Фандъкова откри новоизградена спортна площадка в двора на 15. СУ „Адам Мицкевич“

С волейболна среща на учениците от 15. СУ „Адам Мицкевич“ бе открита новоизградената спортна площадка в училището. На събитието присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на район „Надежда“ Димитър Димов и председателят на комисията по спорт и младежки дейности в Столичния общински съвет Татяна Георгиева.

Спортното съоръжение е едно от дванадесетте площадки, които се реализират в училищни дворове по проект на Столичната община и с финансиране от Министерство на образованието и науката. Площадката е със специализирана спортна настилка и позволява практикуването на четири вида спорт: футбол, волейбол, баскетбол и хандбал. По време на строителните дейности със средства на училището са изградени осветление и трибуни.

В 15. СУ "Адам Мицкевич" се обучават 550 ученици, а самото училище беше изцяло обновено по Оперативна програма "Региони в растеж" в периода 2018/2019 г.
„Спортът е един от приоритетите в моята работа. Заради инвестициите в спортна инфраструктура и развитието на  масовия спорт София стана Европейска столица на спорта, а през следващата година ще бъде световна столица на спорта" – посочи Фандъкова и припомни, че през годините е инвестирано в изграждането на над 100 спортни площадки и над 130 фитнеса на открито в столицата. „Надежда" е един от най-спортните райони. В Северния парк изпълняваме и площадка за скейтборд. Това е един ангажимент, който поех пред младите хора и Федерацията по скейтборд, и инвестираме в нейното изграждане“ – припомни Фандъкова. През тази година общината ще инвестира в изграждането на още 7 спортни площадки в училища и междублокови площадки. Столичният кмет Фандъкова очаква през тази година да започне и изграждането на зала за гимнастика в "Лозенец", която ще се реализира с участието на големия български спортист Йордан Йовчев и Федерацията по гимнастика.

Кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов допълни, че предстои изграждане на още две площадки за стрийтфитнес в междублокови пространства в района, както и реализиране на проект за въжен парк на територията на Северен парк.  С допитване до младите хора ще бъде определено място за волейболни игрища, включително площадка за плажен волейбол в район „Надежда“.