Кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на СОС Георги Георгиев присъстваха на откриването на нов Модул по безопасност на движението

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на СОС Георги Георгиев присъстваха на откриването на нов Модул по безопасност на движението на Полигона за обучение в Панчарево. Обучителната площадка е изградена от дирекция „Аварийна помощ и превенция“ под ръководството на Красимир Димитров, а първи я посетиха учениците от 121. училище в София. 

„Вярвам, че придобитите навици в ранна възраст са трайни, и за нас е изключително важно да осигурим обучение на децата в интерактивна среда“ – каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриване на площадката. Общо над 1000 деца се очаква да посетят площадката по безопасност на движението през тази година. Столичната община е инвестирала в  изграждането на повече от 120 площадки за безопасност на движението в столичните детски градини и училища.

„Екипът на кмета на София Йорданка Фандъкова заедно с университетски преподаватели са подготвили промени в  Закона за движение по пътищата, които предвиждат Пътна полиция да има достъп до всички общински камери, за да могат да следят и при установени нарушения да санкционират за превишена скорост, преминаване на червен светофар, шофиране в насрещното движение“. Това каза председателят на СОС Георги Георгиев.  Той благодари на  депутатите от ГЕРБ-СДС, че днес са внесли предложението за промени в Закона за движение по пътищата.

Промяната предвижда и част от приходите от наложените глоби да се връщат обратно в общинските бюджети. По този начин местните власти ще инвестират допълнително в поддръжка и разширяване на мрежата от тези технически средства.

Георги Георгиев заяви, че очаква утре на заседанието на градския парламент да бъдат предоставени безплатно и 200 теста за наркотици на КАТ – София. „Надяваме се да завишим контрола и да се намалят случаите на шофиране след употребата на наркотични вещества“ – каза още той.