Кметът Йорданка Фандъкова провери работата по ул. “Чепинско шосе“

 

Предстои утре да се полага последният пласт асфалт на ул. “Кукуш“ и тя ще бъде затворена за движение от бул. “Сливница“ до 90-градусовия завой

 

"Ремонтът на ул. “Чепинско шосе“ и ул. “Езерата“, който извършваме в момента, е изключително важен и очакван от жителите на район "Нови Искър". Това е част от мащабната ни инвестиционна програма, която изпълняваме за изграждане на базова инфраструктура и основни ремонти във всички райони на София." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на работата по пътния ремонт заедно със заместник-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов и кмета на "Нови Искър" Даниела Райчева, на Чепинци – Катя Николова и на с. Негован – Валентин Павлов.

Ремонтът на ул. “Чепинско шосе“ се извършва цялостно по съществуващо положение в участъка от началото на регулацията на с. Чепинци до жп прелеза на ул. „Жак Дюкло“, ще се ремонтира и ул. „Езерата“ в участъка от началото на с. Негован до кръстовището с ул. “Чепинско шосе“. Това е общо около 10 км нови пътища от уличната мрежа в района.

В момента се изпълнява основният слой асфалт по „Чепинско шосе“, като се очаква работата да приключи до 9 май, след което от 10 май ще се пусне движението по „Чепинско шосе“ и ще започне работа по ул. “Езерата“.

Кметът Фандъкова заяви, че е изискала от надзора да се взимат постоянно ядки от пътя и ако не отговарят, ще се преасфалтира целият участък. Тя посочи, че има уверението на надзора, че към момента проверките съответстват на изискванията.

"Ремонтът на ул. “Чепинско шосе“ и ул. “Езерата“ е дълго чакан от населените места, радваме се, че сроковете се изпълняват, – посочи Даниела Райчева. – Двата пътя обслужват 6 от най-големите населени места в район „Нови Искър“. Те са изключително натоварени, използват се от гражданите и бизнеса и осигуряват връзка със Северната скоростна тангента и София."

"Продължава работа и по другите обекти от инвестиционната ни програма. Предстои да се полага последният пласт асфалт и на ул. “Кукуш“, която основно се ремонтира и утре се предвижда да се затвори за движение от бул. “Сливница“ до 90-градусовия завой. Работи се по големите обекти като пробива „Филип Кутев“, бул. “Ломско шосе“, очаквам да бъде избран изпълнител за разширението на бул. “Тодор Каблешков“ – посочи също столичният кмет.

 

Фотограф: Аделина Ангелова

 

03.05.2023