Кметът Васил Терзиев провери сигнали за некачествена маркировка на площад “Св. Александър Невски”

След сигнал за некачествено полагане на маркировка на площад “Св. Александър Невски” кметът на София Васил Терзиев инспектира района и на място разговаря с изпълнителния директор на “Трейс Груп Холд” АД инж. Делчев, както и с ръководителя на обекта за обновяване на централната градска част „Зона 4“.

На срещата присъстваха и представители на строителния надзор и на направление “Обществено строителство” в Столичната община.

Проверката установи, че маркировката е положена върху кални и прашни участъци и не е трайна. От строителната компанията обещаха пред кмета, че поемат ангажимент да отстранят и коригират забележките.

Кметът Терзиев обърна внимание и на линията за незрящи, при която има разминаване и води в паркинга. "Това e абсолютно недопустимо и съм сигурен, че може да бъде направено изрядно, щом в други градове в Европа е възможно" – посочи също Васил Терзиев.

По думите на кмета Терзиев "за съжаление при започването на проекта през 2017 г. не са направени опитни участъци на обекта, каквито са добрите европейски практики. Един от важните за мен приоритети е качествено изпълнение на ремонтите в София от първия път" – посочи също кметът Терзиев.


 

16.11.2023