През нощта в София са извършени обработки срещу заледяване

 

През нощта в София продължи работата по почистването на града. С понижението на температурите започна извършването на обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване и почистване на улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, основни улици в районите, както и вътрешноквартални улици и общински пътища в районите "Витоша", "Овча купел", "Красна поляна", "Кремиковци", "Сердика", "Люлин", "Връбница", "Панчарево", "Нови Искър", "Банкя".

Извършва се и почистване на тротоарите, както и подходите към подлезите.
Извършени са обходи на пътната инфраструктура от екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“. Почистването на прекършени клони и паднали дървета от аварийните екипи на Столичната община продължава. Екипите са отреагирали на 12 сигнала, свързани с прочистване на пътни платна. През деня ще бъдат почистени паднали клони в парковете и градините.

Към момента градският транспорт изпълнява редовните си маршрути с изключение на временно скъсените трамвайни линии №№ 10 и 23. Трамвай № 10 ще се движи от ж.к. “Западен парк“ до площад "Журналист" до разчистването на трасето в лесопарковата част и възстановяване на контактната мрежа от паднали клони. Осигуряват се заместващи автобуси от днес, повече информация можете да видите на приложената карта.  Движението на трамвайна линия № 23 е от ж.к. "Гео Милев" до депо "Искър".

Отворени за движение са пътищата на планината Витоша: кв. “Драгалевци“ – хижа „Алеко“ и кв. “Бояна“ – местност Златните мостове. Извършено е опесъчаване и почистване. Автобусните линии №№ 63 и 66 изпълняват редовните си маршрути. Възстановена е работата на над 20 светофарни уредби, на които са отстранени технически проблеми вследствие на силния вятър и валежите.

Напомняме на шофьорите да бъдат внимателни и да карат със съобразена скорост и автомобили, оборудвани за движение при зимни условия.

В Центъра за настаняване на бездомни лица е осигурен подслон на 6 човека. Гражданите могат да подават сигнали за бедстващи хора на тел 112, за да бъдат настанени в Центъра.

27.11.2023