Започва миене на улици, заключени в общо каре в район „Лозенец“


От 30 юли до 10 август започва поетапно миенето на улици, заключени в общо каре в район „Лозенец“.

Дейността стартира от улиците в карето на бул. „Черни връх“, бул. „Никола Вапцаров“, бул. „Джеймс Баучер“, ул. “Любата“, ул. “Козяк“.

Миенето се извършва през деня от 07:30 ч. до 16:00 ч. с въвеждане на временна организация на движението. Забранява се движението, престоят и паркирането по улиците, попадащи в съответното каре за посоченото време.

Напомняме на водачите на автомобили да не паркират на улиците, които се мият, за да не се възпрепятства изпълнението на дейността. Ако се наложи автомобилът да бъде принудително преместен, за неговото местонахождение можете да се информирате на телефон 0700 13 233.

Гражданите могат да получат пълна информация за миенето на телефон 02/987 55 55 в Оперативния център на Столичен инспекторат.

Миенето на улици, обособени в карето в район „Лозенец“, ще продължи. Досега тази дейност е извършена и в районите „Красно село“, „Средец“, „Възраждане“, „Оборище“ и част от „Триадица“. За целта е създадена организация между фирмите по чистота, Общинска полиция, ЦГМ, Пътна полиция – СДВР, „Софийска вода“ и експлоатационните дружества, работещи на територията на столицата, а контрола по изпълнението осъществява Столичен инспекторат на терен.

Продължава и миенето на улици и булеварди по график в районите на Столичната община.

Допълнителна информация може да се получи на сайта на Столичен инспекторат на следния ЛИНК.

29.07.2023