Зам.-кметът на София Мирослав Боршош се срещна с участниците в Международния фестивал за училищен театър на испански език

 

Мирослав Боршош, заместник-кмет на София, се срещна с участниците в 24-тия Международен фестивал за училищен театър на испански език, в който участват ученици от средни училища с изучаване на испански език от България, Словакия, Унгария, Полша, Чехия и Румъния. По две групи от всяка една от тези страни представят в театъра на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" пиеси на класически или съвременни испански автори. На национално ниво Фестивалът за училищен театър на испански език получава голям отзвук в страните, в които се провежда, радва се на подкрепата на местни образователни институции. Международният фестивал е видимата страна на образователен процес, подкрепян от Министерството на образованието и професионалното обучение на Испания в Централна и Източна Европа посредством Програмата „Испански езикови гимназии и паралелки“.

Сто ученици и повече от двадесет учители са главните герои на тазгодишното международно издание на фестивала в София. Участниците разглеждат българската столица, участват в различни инициативи и посещават културни институции. Международен фестивал за училищен театър на испански език се провежда с подкрепата на Столичната община.
 

 


​​​​​​

 

28.04.2023