Довеждащата автобусна линия от "Манастирски ливади" стигна до метростанция "Красно село"След два месеца работа по новата довеждаща линия Д1/D1 от кв. "Манастирски ливади" до трамвайно ухо "Бъкстон", от 11 юли 2023 г., маршрутът на транспортната услуга се удължава до метростанция "Красно село".
Линията бе пусната на 12 май т.г. с първоначален маршрут от кв. "Манастирски ливади-изток" през кв. "Манастирски ливади-запад", кв. "Павлово", до трамвайно ухо "Бъкстон".
В резултат на натрупаната обратна връзка от потребители, както и в специално разработеното приложение "BUSINN", се очертаха две основни предложения за подобряване на услугата. Първото, за удължаването на линията до метростанцията, а другото, по което активно работи екипът на проекта, е за промяна в мобилното приложение за начина на определяне точките за слизане/качване в желаната посока на движение на бусчетата и видимостта им по картата.
Електробусчетата ще запазят досегашния си график – всеки делничен ден от 06:07 до 22:40 часа. В пиковите часове интервалът на движение ще е от 16 до 18 минути.
Услугата може да се използва с всички видове краткосрочни и дългосрочни карти и билети за градския транспорт.

 


 

12.07.2023