В навечерието на Великден Столична община организира миене на пространствата около храмовете в града

В навечерието на светлия Великденски празник – Възкресение Христово – Столична община по разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова организира почистване и миене на площадните и прилежащи пространства около православните храмове и параклиси.

Миенето е ключова дейност за поддържане чистотата на околната среда и качеството на въздуха в града.

Днес ще бъде измито пространството около църквите „Св. Климент Охридски“ в "Люлин", „Св. Георги“ в „Овча купел“, „Св. Николай Чудотворец“, „Цар Борис Покръстител“ и др. Миенето на прилежащите площи около останалите църкви ще продължи до 15 април, като част от тях ще се мият и през нощта. Наред с миенето ще се извършат и уборки.

Продължава и миенето на улици и булеварди в различни райони. От 18 до 21 април поетапно ще бъде извършено и миене на "Южната дъга" на "Околовръстен път". Дейностите ще се извършат през нощта, за да не се пречи на движението.

От 18 до 22 април 2023 г. продължава кампанията за пролетно почистване на София, наред с плановите дейности. Почистват се междублокови пространства в районите, а от Столичен инспекторат осигуряват на доброволците ръкавици и чували, логистика за извозването на събраните отпадъци на регламентирани за това места. 

13.04.2023