Васил Терзиев откри XVIII международен фестивал „Гергьовско веселие“ в Кремиковци

Кметът пое ангажимент общината да изгради нов път до манастира

Кметът на София Васил Терзиев откри XVIII международен фестивал „Гергьовско веселие“ в Кремиковци и поздрави присъстващите с Възкресение Христово и Гергьовден. Фестивалът се организира пред манастира „Свети Георги Победоносец“ в Кремиковци, а организатори са Сдружение „Гергьовско веселие“, ансамбъл "Кремиковци" и Народно читалище „Кремиковци-1906“.

„Искам да благодаря на отец Серафим и на хората от манастира за това, че се грижат за това свято място. Благодаря им и за това, че пазят традициите, защото те ни правят българи и трябва да ги съхраним.“ Това каза кметът Терзиев при откриването на фестивала. Той пожела здраве на  всички присъстващи и да бъдем добри. Васил Терзиев посочи и че Кремиковският манастир заслужава нов, по-добър път, и пое ангажимент още догодина хората да стигат по нов път до манастира.
Зам.-кметът Иван Василев също отправи поздрав към участниците във фестивала с думите: „бъдете здрави, бъдете храбри, съхранявайте българските традиции и да ги предавате на бъдещите поколения. На събитието присъстваха още председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, кметът на район "Кремиковци" Лилия Донкова и народните представители Деница Симеонова и Йордан Терзийски.