Васил Терзиев: Започваме мащабна акция по почистване на гробищните паркове

От днес започна косенето и премахването на храсти и клони в зелените площи на Централните софийски гробища, съобщи кметът на София Васил Терзиев.

"До Черешова Задушница остават 25 дни, в които ние ще работим всекидневно, за да върнем нормалния облик на софийските гробищни паркове и ще продължим да полагаме необходимите усилия, за да ги поддържаме във вида, в който всеки гражданин очаква да бъдат" – допълни още Васил Терзиев.

Предвидена е необходимата техника, с която почистената биомаса да бъде транспортирана, а след това и преработена в инсталацията за биологично третиране в Хан Богров.

„Още с първите доброволчески акции за чистене и озеленяване на софийските гробища обещахме на гражданите да решим натрупаните проблемите в Общинското предприятие “Гробищни паркове” докрай" – каза още Терзиев и припомни, че  проблемът не е само в неприветливия начин, по който изглеждат тези места, калните алеи, нарушената цялост на оградите и нерегламентирания достъп на външни лица. Занемареното общо състояние на всички гробища е следствие и от множество злоупотреби, които новото ръководство на Общинското предприятие е разкрило и предало за разследване на компетентните органи.

 

29.05.2024