Четвърто издание на Фестивала на авторския театър – ФАТ

 




На 10 декември от 10:00 ч. до 22:00 ч. в Регионалния център за съвременни изкуства "Топлоцентрала" ще се проведе четвъртото издание на Фестивал на авторския театър – ФАТ

Фестивалът показва авторски представления от държавни и частни театри, дискусии и уъркшопи. Всички събития са достъпни за хора с увредено зрение и слух чрез аудио описание и жестов превод.

Фестивалът се организира от Сдружение "Творци" и театър "Драмеди" с финансовата подкрепа на Столична община и е част от Календара на културните събития на София. Партньори са Съюзът на слепите в България и Съюзът на слепите – регионална организация – София, Съюз на глухите в България, Фондация „Развитие и интеграция“ – Силвана Павлова (жестов преводач), Н.Ч. "Н. Хайтов – 1936", Национално танцово училище – НУТИ, Българско национално радио, ФАКТИ.БГ.

Директор на Фестивала на авторския театър – ФАТ е Цвета Балийска, мениджър продукция – Цветина Матова, координатор е Деляна Ангелова.

В ПРОГРАМАТА на четвъртото издание на фестивала ще бъдат представени етно-рок мюзикълът "Да опазиш Сребра невяста" с музика на живо, режисьор Мирослав Моравски; танцовият спектакъл "Отчасти без(к)рай" на Анна Митева; спектакълът "Легенда за Калиакра" на Елица Йовчева, Анна-Мария Николаева, Анастасия Левордашка, Боряна Бабанова и Марина Георгиева.

Ованес Торосян е председател на журито и модератор на професионалната дискусия, която е със свободен достъп за артисти; Благовест Бойчев ще води театрална работилница за професионални артисти, а Димитър Касабов – за младежи.

Билети в мрежата на www.bilet.bg и в Билетен център – НДК.

08.12.2023