Фестивал Master of Art: Премиера на филма "София и К-Поп музиката"

На 23 февруари (петък) от 19:00 ч. в Дом на киното Фестивалът Master of Art представя премиера на филма "София и К-Поп музиката". Документалният филм е създаден с финансовата подкрепа на Столичната община – Програма "Култура".
Това е първият български документален филм, който изследва К-Поп танцувалната култура в София. Режисьор е Марио Георгиев.

Филмът е своеобразен портрет на хората, които са дейни участници в този нов музикален свят. Те са млади и способни личности, които обожават това, което правят. Избрали да следват мечтите и целите си в една висококонкурентна среда, която тепърва набира все повече сила. Всеки танц е борба, а жанрът е нетипичен, нов и със своите уникални предизвикателства.

"Мастер оф арт" е единственият в Източна Европа Международен филмов фестивал за документални филми за изкуство. Фестивалът е фокусиран върху различни артистични подходи и разглежда творческите виждания върху историята на изкуството, както и съвременното изкуство, като същевременно отбелязва мултикултурното разнообразие в днешно време. Организира се от Продуцентска компания "Спотлайт" и Фондация Master of Art.
Тазгодишното издание на Master of Art се провежда от 9 февруари до 3 март с прожекции в кино "Люмиер", филмотечно кино "Одеон", Дом на киното, Културен център G8, "Евросинема" и кино "Влайкова" в София, както и в Lucky Дом на киното – Пловдив, ФКЦ – Варна и Регионална библиотека "Захарий Княжески" – Стара Загора.
Програмата на Фестивала вижте тук.

Филмовият фестивал Master of Art се реализира с подкрепата на Столичната община, Националния фонд „Култура“ и Националния филмов център. Държавният културен институт към министъра на външните работи за поредна година осигурява наградата за най-добър български документален филм за изкуство. Голямата наградата за най-добър филм на Фестивала се връчва от "Аурубис България". "Овергаз" подкрепя Фестивала и специално конкурсната категория "Изкуство и власт". Съпътстващите събития на Фестивала са подкрепени от Столичната програма "Култура". Генерален спонсор на Фестивала през 2024 г. е "Електрон Прогрес". Фестивалът се осъществява и с подкрепата на Италианския културен институт и Института "Сервантес". Основен медиен партньор е БТА.

Снимки: https://www.facebook.com/Domnakinoto



 

20.02.2024