Фандъкова: Строителството на детски градини и ясли трябва да продължи

Кметът на София Йорданка Фандъкова и зам.-кметът на София Дончо Барбалов посетиха детска ясла № 35 „Вълшебство“, за да разгледат новоизградената сграда за 4 групи. Яслата разполага с просторни занимални и спални помещения, както и с площадки за игра, предназначени за най-малките.

Новите 4 групи работят от месец септември и тук се отглеждат и възпитават повече от 80 деца, сподели директорът Росица Василева и благодари от свое име и от името на родителите за новата сграда.

В момента по програмата на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова за разкриване на нови места в детските градини в различен етап на изпълнение са 24 детски заведения, като се очаква 8 от тях в кварталите „Малинова долина“, „Карпузица“, „Младост 1“, „Орландовци", „Дианабад“ и район „Изгрев“ да отворят врати до края на тази година. Подготвят се и проекти за още 10 сгради.

"Строителството на детски градини и ясли трябва да продължи и през следващия мандат, защото София се развива и младите семейства имат нужда от подкрепа в отглеждането на своите деца" – каза кметът Фандъкова при посещението си в детската ясла.


 

31.10.2023