Фандъкова: Стартира инициативата за засаждане на малки квартални гори – „Гора в квартала“

По идея на кмета на София Йорданка Фандъкова започва нова инициатива за засаждане на малки квартални гори на територията на София – „Гора в квартала“. На 8 март, с участието на кмета Фандъкова, бе засадена първата квартална гора от 17 дръвчета от вида бреза. Тя се намира в район “Младост“. В подкрепа на инициативата на общината, като част от корпоративната социална отговорност, се включи „Кауфланд България“ и изпълнителният директор на компанията Иван Чернев. 

"За по-чист и зелен град продължаваме с проектите ни за засаждане на дървета в градска среда, – каза кметът Фандъкова. –
Продължава засаждането на Новата гора на София. Преди няколко години започнахме залесяването на зелен пояс от нова гора. Първите 120 000 фиданки край "Суходол", които засадихме заедно с хиляди доброволци, вече са красива млада гора на 225 дка. Миналата година започнахме втората Нова гора в землището на Негован. Предстои новият залесителен сезон" – посочи също кметът Фандъкова. 

"Засаждаме дървета и по Програмата „Моето зелено училище, моята зелена детска градина“. Предстои и озеленяването на градинката пред хотел „Рила“, която обновяваме. 
Тази година Столична община ще засади около 4000 нови дървета в града – покрай улици, в паркове и междублокови пространства" – каза също столичният кмет. 

Фотограф: Аделина Ангелова