Фандъкова: София показва как със съвместни усилия и ясни ценности може да се създават основите на един модерен европейски град

"София беше и остава примерът за това как със съвместни усилия и много ясни ценности и послания може да се създават основите на един модерен европейски град." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на конференцията „Политическият и икономически принос на България за интеграцията в ЕС“, организирана от Фондация „Ханс Зайдел“.

"Като кмет на София искам да кажа, че свободата, демокрацията, а и мирът не са даденост и всички политици трябва да работим усилено и последователно за опазването им, – посочи столичният кмет. – Трябва да обърнем внимание на младите хора, да създаваме лидери, млади, демократични политици, които да работят за развитието на градовете." Кметът на София благодари на Фондация "Ханс Зайдел" за подкрепата, която е имала като кмет на София, за това, че помагат на града да изгражда капацитет и да формира политики в различните сектори. Кметът Фандъкова припомни приноса на Фондацията за създаването и развитието на  гражданското сдружение "Граждани за европейско бъдеще на България", чийто председател е тя. Фандъкова сподели, че след приключване на кметския ѝ мандат ще развие дейността му с обучения, насочени към млади хора, които имат желание да се занимават с обществена работа.

В конференцията участие взеха председателят на Народното събрание Росен Желязков, депутатът в Европейския парламент и председател на Фондация „Ханс Зайдел“ Маркус Фербер и президентът на България (2012 – 2017) Росен Плевнелиев.

07.11.2023