Терзиев: Не сме спирали да работим и търсим решение, за да изпълним ангажимента си към софиянци

Надеждата ми е всички да подходят по-отговорно

"Не сме спирали да работим и да търсим решение, за да си изпълним ангажимента към софиянци". Това каза днес кметът на София Васил Терзиев, след като за шести път не беше избран председател на Столичния общински съвет. Следващото заседание на Съвета ще е на 25 януари.

По думите на кмета Терзиев: “Продължаваме да работим активно и хората, с които търсим решение, се увеличават. Вратата никога не е била затворена за никого и сме отворени за диалог през цялото време” – заяви също столичният кмет.   

"Всички неща, които се изговориха – едната страна да обвинява другата – и да се търси задкулисие, и шести път да не се случва нищо – показва, че  явно няма договорка, за която се говори. Все още се търси формула за краткосрочно отпушване на работата, – коментира кметът Терзиев. Според него – лесно е да се казва „аз съм против“, “големите политически групи в Общинския съвет постоянно казват „Не“, а е време да кажат какво предлагат и да поемат отговорност" – заяви Терзиев.  

"Не спираме да търсим решение. Нашите възможности са да намерим компромиси в името на това да решаваме проблемите на София. От другата страна, чуваме само критики. Надеждата ми е всички да подходят по-отговорно. Очаквам заедно, независимо от различията помежду ни, да намерим път" – коментира още столичният кмет Терзиев.

11.01.2024