С игра на ученическите отбори откриха ново спортно игрище в 101. Средно училище в район „Надежда“

"В район "Надежда" тази година изградихме или са в процес на изграждане 10 спортни игрища и площадки" – заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която откри спортно игрище в 101. Средно училище "Бачо Киро" в "Надежда". Ученическите отбори на училището представиха своите умения за футбол на игрището.

"Училището е общност, то трябва да предлага добри условия, да има хубави класни стаи, да има спортни площадки, но училището – това сте вие, това са хората в него" – заяви кметът Фандъкова. Кметът Фандъкова поздрави директора и нейния екип и заяви, че 101-во училище е образец на училище в София, което се дължи на неуморните усилия и професионализма на ръководството и съдействието на родителите.

В район "Надежда" са изградени спортни игрища и площадки в 15. СУ, 63. ОУ, както в Северния парк, пред бл. 435 в "Надежда 4". Продължава работа по обектите в "Надежда" – 1, 2 и 3 и предстои в кв. "Свобода" и по проекта за „Зеления коридор“ в район „Надежда“.

"През тази година в 15 училища в София са изградени нови спортни площадки и игрища. До края на годината са планирани да бъдат обновени над 130 детски площадки в различни квартали на София, по предложение на кметовете на райони. Чрез инвестициите в спортна инфраструктура развиваме възможностите за спорт за всички, което е в основата на инициативата "София – европейска столица на спорта – заяви кметът на София. – През последните години изградихме 133 фитнеса на открито, над 100 спортни площадки в кварталите, 18 нови физкултурни салона и спортни зали в училища" – каза също кметът Фандъкова.

Фотограф Аделина Ангелова