Столична община отново е партньор на Коледната кампания на фондация „Стоян Камбарев“ – Елхи на таланта

 


Елхи на таланта красят столицата за четвърта поредна година, а  Благотворителната екологична кампания сбъдва мечтите на таланти от цяла България.

Приказните ЕЛХИ НА ТАЛАНТА превърнаха за четвърта поредна година, алеята пред НДК в най-красивото празнично място в София. Светлините на живите елхи бяха запалени 1 декември и традиционно ще греят до началото на февруари следващата година, а на пролет ще бъдат подарени на Столична община и залесени в Гората на Таланта, в която вече има близо 100 вечнозелени дръвчета – продължение и символ на каузата на Кампанията.

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА е поредната фантастична идея на Фондация „Стоян Камбарев“, носеща името на култовия театрален режисьор. Събраните средства отново отиват за стипендии на даровити деца от многодетни семейства в нужда и ще покрият едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали. Ще бъдат закупени и много подаръци и ваучери. Благотворителната кампания се осъществява с официалното партньорство на Столична община. Основна заслуга за успеха на инициативата има и лидерът в ландшафния дизайн и озеленяването г-жа Петя Нановска/PROPLANTS, която за четвърта поредна година прави най-голямото дарение, а именно всички красиви живи, двуметрови елхи, които пристигнаха чак от Италия.

Традиционно, благодарение на ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА – единствената засега дарителска Кампания на Фондацията, едногодишни стипендии получават и много от музикалните ѝ таланти и лауреати, както и най-младите носители на Голямата Награда за Полет в Изкуството – основен фокус на културната организация. Средства се насочват и към няколко късометражни филма, а миналата година Фондация „Стоян Камбарев“ успя да финансира и издаде луксозно издание на поемата „Към Нея“ на младия поет и мултиталант Росен Карамфилов само благодарение на тази Коледна акция.

„С голяма обич подкрепяме тези даровити деца за поредна година. Убедена съм, че за да е ефективна помощта, не трябва да е само кампанийна и еднократна. Техните семейства разчитат на нас всяка година по Коледа и благодарение на Благотворителната ни кампания младите таланти продължават да пеят, свирят, танцуват, рисуват. Те отраснаха пред очите ни, а някои от тях се развиха забележително и това ни прави много горди! Прекрасно е, че ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА се превърна в красива Коледна традиция, с екологична стойност, сбъдваща мечти на тези чудни деца и радва всички софиянци и гости на града. Магично е! Сърцатият млад екип на Фондация „Стоян Камбарев“ се справи забележително с украсата, за което им благодаря, защото аз мога да движа нещата само от дистанция!“ –  сподели от Лондон актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева –  Председател на УС на Фондация „Стоян Камбарев“ и вдъхновител на кампанията.

„Близо двеста играчки, гирлянди и лампички има на всяка една жива двуметрова елха – в различен цвят и визия, според желанието на дарителите, а на специалните табелки се виждат и сърдечните им коледни пожелания. Голяма част от Коледните  Благодетели се включват за поредна година, но се радваме и на много нови приятели и дарители, като някои от тях сами ни потърсиха и припознаха каузата като тяхна.  За първи път се включиха и деца, които помагат на други деца! Колко е красиво това! Учениците от 139. ИОУ „Захарий Круша“, сами изработиха с много любов и въображение играчките за своята Елха на Таланта“ –допълни маркетинг и пиар специалистът Ива Екимова, която тази година се включи и в ролята на мениджър на проекта.

На 1 декември вечерта, Четвъртото издание на ЕЛХИ НА ТАЛАНТА символично бе открито от изящната балерина и носител на Наградата за Полет в Изкуството 2022 – Емона Георгиева, която танцува под звуците на вечната класика „ЗИМА“ на Антонио Вивалди. Солист на маримба беше един от стипендиантите и лауреати на Фондация „Стоян Камбарев“ – изумителната Сара Чакърова. Танцът беше заснет, а ценителите на балетното изкуство и класическата музика ще могат да му се насладят в официалния You Tube канал и сайта на Фондация „Стоян Камбарев“, като част от аудиовизуалнен продукт – специален подарък и поздрав от Столична община за всички софиянци и гости на града.

А ето кои са и другите добротворци, благодарение, на които ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА отново сбъдват много съкровени мечти:

Едни от най-верните партньори на Фондация „Стоян Камбарев“ се включиха традиционно: УниКредит Булбанк – официалната банка на Фондацията, Teхнополис и Practiker, АУРУБИС България, INGRAM Micro, MЕRCI, Pernod Ricard Bulgaria, както и филмовите компании на Деси Тенекеджиева – NOVA Film и Black See Film.

Своя прелестна елха отново имат най-големият личен дарител г-жа Нели Беширова – собственик на енергийния лидер "Риск Инженеринг", и г-жа Гергана Ташкова от Марс Армор,  както и бизнесмените Атанас Динев, чийто нов проект са модерните и уютни домове Косанин Парк, Нешо Миранов – един от лидерите в тютюнопроизводството у нас, Звезделин Протопопов – собственик на естетични клиники Pro Derma и адв. Анна Попова – член на УС и юрист на Фондацията.

Към благородната кауза тази година се присъединиха нови приятели, на които благодарим сърдечно: КСИЛОГЕЛ, Tek Experts, Маутай България, Credissimo, Специализирана Очна болница и медицински център ПЕНТАГРАМ, Ротари Клуб Горна баня, както и Фондация АЕТЪРНИТИ.

Страхотните партньори от Premium Rally Sofia подготвиха ексклузивна изненада – ексклузивно автошоу, в което най-малките от талантливите деца се повозиха в специално подбрани луксозни автомобили.

Ето и дарителите, чиито елхи ще красят центъра на Бургас за трета поредна година: Община Бургас, Лукойл Нефтохим и Port Bulgaria West.

За популяризирането на цялата Коледната екологична кампания основна заслуга имат верните приятели от IDEA Comm, а благодарение на ПРИЗМА – светлинни решения на Стефан Щулц,  ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА изглеждат вълшебно и през нощта!

Освен финансовата помощ, всички даровити деца ще получат и колети с подаръци и ваучери от дарителите и от други приятели на Фондацията като завод за консерви Дилмано Дилберо, дентална клиника ALLDENTAL и др.

Средствата, събрани  от събитието, ще бъдат ще бъдат предоствани за стипендии на даровити деца и млади хора. 

Благотворителната кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е активна до края на декември. Всеки, който желае, може да се включи в нея чрез дарение, продукти, подаръци или ваучери и може да се свърже с екипа на Фондация „Стоян Камбарев“ на фейсбук страницата или на мейл: foundationkambarev@gmail.com.

 


 

02.12.2022