Столичната община отбелязва националния празник на България със серия активности

Сградата на Столичната община ще бъде осветена по случай националния празник в 18:30 ч. 

На 3 март по повод националния празник на България сградата на Столичната община ще бъде осветена. От 18:30 ч. цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено – ще бъдат проектирани на основната фасада на общината на ул. “Московска“ 33. 


С безплатен вход ще работят Софийската градска художествена галерия и Регионалният исторически музей

На 3 март посетителите ще могат да влизат безплатно в Софийската градска художествена галерия и филиалите ѝ – галерия – музей „Дечко Узунов” и галерия „Васка Емануилова”. Галериите ще работят с празнично работно време – от 11:00 ч. до 18:00 ч. Регионалният исторически музей – София отваря безплатно врати за постоянната си експозиция и временните изложби в сградата на площад "Бански" № 1, археологическите останки под бул. "Княгиня Мария-Луиза" в Античния културно-комуникационен комплекс „Сердика“, археологическото ниво на храма „Света София“ и Триъгълната кула на Сердика.


На празника безплатно ще се движи и атракционна линия от ретро автобуси “Чавдар” и „Икарус“ от пл. „Орлов мост“ до Националния исторически музей

„Столичен автотранспорт“ ЕАД и @Сдружение градски транспорт и инфраструктура осигуряват за жителите и гостите на София атракционни курсове от пл. "Орлов мост" до Националния исторически музей с реставрираните автобуси „Чавдар 130“, „Чавдар 11М4“ и "Икарус 280", като пътуването ще е напълно безплатно. Линията ще се изпълнява с три автобуса на всеки 20 минути, като първото тръгване от пл. "Орлов мост" ще бъде в 10:00 ч., а последното тръгване от НИМ – в 19:06 ч. Работното време на линията е съобразено с работното време на Националния исторически музей.

Повече за маршрута на движение може да научите тук.

03.03.2024