Столична община обявява конкурс до 31.12.2023 г. за избор на експерт „Информационно обслужване и услуги“ на Областен информационен център София-град и София-област за популяризиране на ЕСИФ в България в периода 2022 – 2023 г.

Публикувано на 20.12.2023 г.

Предвид обстоятелството, че изпълнението на проект „Осигуряване ефективното функциониране на Областен информационен център София-град и София-област за периода 2022 – 2023“ приключва на 31.12.2023 г., конкурсната процедура се спира.
След публикуване на Насоките за кандидатстване за подготовка на проектно предложение за периода от 01.01.2024 г. до 31.12.2029 г., ще бъде обявен нов конкурс с нарочен доклад и подробно описани изисквания за заемане на длъжността.

 

Председател на комисията
за допускане на конкурса:
/Петранка Димитрова/


Публикувано на 29.09.2023 г.



СПИСЪК
на кандидатите, ДОПУСНАТИ до явяване на писмен тест в конкурс за заемане на длъжността "експерт" „Информационно обслужване и услуги“ в Областен информационен център София-град и София-област


Комисия, назначена със Заповед № СОА23-РД91-388/25.09.2023 г. на кмета на Столична община, проведе първи етап на конкурс за заемане на длъжността "експерт" „Информационно обслужване и услуги“ в Областен информационен център.
На база извършения преглед и проверка на подадените документи за участие от страна на кандидатите, горецитираната комисия реши:

ДОПУСКА до писмен тест следните кандидати:

1. Кр. Попова – заявление с вх. № СОА23-ГР94-4885/15.09.2023 г.
2. Цв. Караниколова – заявление с вх. № СОА23-ГР94-4990/21.09.2023 г.

 

Няма недопуснати до писмен тест кандидати.

Писменият тест ще се проведе на 13.10.2023 г. (петък), от 10:00 часа, в сградата на Столична община – гр. София, ул. „Париж“ № 1, зала – етаж 1.

Кандидатите трябва да се явят на посоченото място на 13.10.2023 г. (петък), в 09:45 часа и задължително да носят документ за самоличност. Кандидати, явили се след 10:00 часа и/или не легитимирали се с документ за самоличност, няма да бъдат допуснати в залата.

 

​​​​​Председател на комисията
за допускане на конкурса:
/Петранка Димитрова/


СТОЛИЧНА ОБЩИНА
ОБЯВЯВА КОНКУРС

 За избор на експерт „Информационно обслужване и услуги“ на Областен информационен център София-град и София-област за популяризиране на ЕСИФ в България в периода 2022-2023 г., при следните условия:
1. Минимални и специфични изисквания за длъжността:
-    висше образование - степен „бакалавър“;
-    професионален опит - минимум 1 година в разработването, изпълнението, мониторинг, контрола и/или реализацията на поне един проект с донорско финансиране от предприсъединителните и/или Структурните и Кохезионния фондове (СКФ) и/ или Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и/или по други програми, опит в предоставянето на информационни услуги, в организирането и провеждането на информационни събития семинари, конференции и др.

2. Допълнителна квалификация:
-    компютърна грамотност – MS Office, Internet, други софтуерни продукти;
-    владеене на най-малко един работен език на Европейския съюз (английски език, френски език и/или немски език) (доказва се с диплома или сертификат за владеене на определено ниво); ползването на друг от официалните езици на ЕС на работно ниво е предимство.

3. Основни задължения и отговорности:
-    извършва информационни и експертни дейности в сътрудничество с останалите членове на екипа на ОИЦ, възложени му пряко от управителя на центъра, от ръководителя на проекта, или от ЦИКО, след съгласуване с управителя на ОИЦ;
-    предоставя необходимата информация за Споразумението за партньорство (СП) и програмите финансирани от ЕСИФ и информира потенциалните бенефициенти за възможностите за кандидатстване по програмите, съ-финансирани от ЕСИФ;
-    разпространява информационни материали, събира, обобщава и предоставя информация за добри практики и други в съответствие с длъжностната характеристика;
-    сътрудничи на управляващите органи и междинните звена на програмите, съ-финансирани от ЕСИФ по повод на предоставяната от ОИЦ информация;
-    осигурява предоставянето на информационни и експертни услуги от ОИЦ, в т.ч. отговор на въпроси и/или при необходимост препращане към други специализирани източници на информация;
-    отговаря за разпространението на информация относно организирани от ОИЦ специални събития за популяризиране на програмите, съ-финансирани от ЕСИФ на съответната територия – семинари, посещения, лекции и др., съобразени със специфичните нужди на областта;
-    участва в координационни срещи, обучения, обучителни пътувания и други инициативи.

4. Провеждане на конкурса:
-    Всеки кандидат подава документи лично или чрез пълномощник.
-    Конкурсна комисия преценява дали са представени изискуемите документи и дали те удостоверяват изпълнението на минималните изисквания за заемане на длъжността. До участие в конкурса се допускат само лица, представили всички необходими документи.
-    Конкурсът ще се проведе на два етапа – писмен тест и интервю.

5. Необходими документи:
-    професионална автобиография на български език, в Europass формат;
-    документи, доказващи образователна степен – копие от диплома и приложенията към нея;
-    документи, доказващи квалификация и умения - копия от трудови/граждански договори, трудови/служебни/осигурителни книжки/сертификати/удостоверения/референции и др. документи, доказващи изпълненията на изискванията;
-    документи, доказващи минимален експертен опит – копия от трудова/служебна или осигурителна книжка, копия от договори /длъжностни характеристики за работа по проект(и) и др. документи, доказващи изпълнения на изискванията.

6. Срок на договора: до 31.12.2023 г.

7. Размер на основната заплата за длъжността: 2280,00 лв. (две хиляди двеста и осемдесет лв.)

8. Документите се приемат в едномесечен срок от публикуване на обявата за конкурса в деловодството на Столична община, ул. „Московска“ № 33, партер, всеки работен ден от 09.00 до 19.00 часа.

Длъжностната характеристика е на разположение на заинтересованите лица в деловодството на Столична община: гр. София, ул. „Московска“ № 33.

9. Списъците и всички съобщения свързани с конкурса ще бъде публикувани на  официалната страница на Столична община: www.sofia.bg, както и на Единния информационен портал за Структурните фондове на ЕС: www.eufunds.bg.

За информация: 02 904 1335.

22.08.2023