Фандъкова: Работим по 10 големи инфраструктурни обекта и множество улици в кварталите


За 15 септември ще бъде пуснато изцяло движението по ул. “Чепинско шосе“ и ул. “Езерата“

"Приключва полагането на последния пласт асфалтова настилка във връзка с изпълнението на третия етап на ул. „Чепинско шосе“, която се ремонтира заедно с ул. “Езерата“. Двете улици са част от програмата ми за изграждане и основен ремонт, по която в момента работим по 10 големи инфраструктурни обекта и множество по-малки улици в кварталите." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строителните дейности на „Чепинско шосе“ в район „Нови Искър“. Присъстваха и зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов, както и кметът на „Нови Искър“ Даниела Райчева.

„До 15 септември ще възстановим движението по ул. „Чепинско шосе“ и ул. „Езерата“, които бяха в много тежко състояние" – посочи още кметът Фандъкова. Тя благодари на всички граждани, които търпят неудобствата от затрудненото движение и промените в маршрута на градския транспорт в района. Столичният кмет благодари на г-жа Даниела Райчева, която заедно с кметовете на населени места работят активно.

Приключва полагането на асфалта на ул. „Чепинско шосе“ между ул. „Езерата“ и моста над река Лесновска; продължава работата по последния трети етап от основния ремонт на ул. „Чепинско шосе“.

Полага се и асфалт на бул. „Ломско шосе“, където се изгражда разширение на булеварда.

Изключително важни са обектите, свързани с изграждането на третия градски ринг, като бул. „Филип Кутев“ и бул. „Тодор Каблешков“, връзките със западната дъга на "Околовръстен път" и със Северната тангента на София. Кметът Йорданка Фандъкова информира, че предстои да започне пробивът на бул. „Рожен“ и строеж на втория мост на „Бакърена фабрика“.

"Ще продължим да работим до последния ден, за да оставим завършени обекти или обекти в строителство, защото хората ги очакват" – посочи също Фандъкова.

"В район "Нови Искър", наред с ремонта на „Чепинско шосе“ и ул. „Езерата“, се работи и по програмата за обновяване и изграждане на тротоари" – заяви кметът на района Райчева. Строи се трета детска градина в с. Мировяне, ремонтират се детски и спортни площадки в населените места на района.
 

Фотограф: Аделина Ангелова

 

02.08.2023