Столичната библиотека представя авторски рецитал на Георги Константинов „Поетична Колхида “

На 21.12.2022 г от 18:00 часа в Мраморното фоайе на Столична библиотека ще се състои премиерата на „Поетична Колхида“ – авторски рецитал на поезия на Георги Константинов и песни на барда Румен Спасов по стихове на Георги Константинов. Заедно с представянето на известните поетични антологии на големия поет „Колхида“ и „Миг като вечност“ за първи път в София ще бъде презентирана и двуезичната поетична книга на автора „Дърво и птица“. Преводът на новото българо-гръцко издание е на кипърската поетеса от български произход Василка Петрова-Хаджипапа и Христос Хаджипапас.

Георги Константинов е автор на близо 80 книги и един от най-превежданите съвременни български поети. Носител на всички национални литературни награди за поезия. По негови незабравими стихове са написани десетки популярни и обичани песни, изпълнени от най-известните ни певци и групи. В поетично-музикалната вечер ще вземе участие известният бард, поетът с китара Румен Спасов, който ще изпълни песни по текстове на Георги Константинов.

Споделете прекрасно предколедно настроение с поезията  на Георги Константинов и музикалните изпълнения на Румен Спасов в Столична библиотека!

16.12.2022