Столичната община подарява националното знаме на всички училища и детски градини в София

625 национални трибагреника ще бъдат подарени от Столичната община на всички детски градини и училища в София по повод Националния празник на България.

На 2 март във Втора английска гимназия „Томас Джеферсън“ се проведе тържествено събитие по освещаване на знамената. Ритуалът беше извършен от ставрофорен иконом Кирил Попов, енорийски свещеник при храм „Света Неделя“. Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова връчи първото знаме на директорката на Втора английска гимназия г-жа Емилия Лазарова.

„За мен е чест в навечерието на 145 години от Освобождението на България да ви поздравя с извършването на освещаване на знамена за столични училища. Радвам се, че софийските училища достойно пазят българското знаме, както и знамето на София и на своя патрон. Това е традиция, завещана ни от нашите деди" – каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на церемонията.

Председателят на Столичния общински съвет г-н Георги Георгиев връчи знаме на директорката на Детска градина № 127 „Слънце“ г-жа Татяна Бакалова.

На събитието присъстваха и д-р Ваня Кастрева – началник на Регионалното управление на образованието София-град, и г-н Мирослав Боршош – заместник-кмет на Столична община.

 Малчуганите от детска градина „Слънце“ и възпитаничката на Втора английска гимназия Лилия Стоянова поздравиха присъстващите със своите изпълнения.  



 

02.02.2023