Столичната община ограничава събитията на отрито във връзка с високите температури

Във връзка с опасно високите температури Столичната община изпрати писмо до директорите на общински културни институти, спортни клубове, неправителствени организации, кметовете на районни администрации и организаторите на културни и спортни събития с искане за  предприемане на мерки за превенция. Институцията  препоръчва на организаторите да ограничат инициативите, събитията и дейности на открито, планирани в най-горещите часове в  периода 18-30 юли.

По нареждане на кмета Йорданка Фандъкова продължава миенето на дюзи на основните пътни артерии в обедните часове с цел разхлаждане.

Днес и в петък 21 юли от 13:30 часа ще се раздава безплатно вода на три пункта - на площадното пространство при храма „Св. Неделя”, на Орлов мост - при езерото „Ариана” и на пилоните на Националния дворец на културата. Водата е осигурена от направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ при Столична община и ще се раздава от служители на общината със съдействието на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ до изчерпване на наличните количества.

Служители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ ще извършат проверка на водоемите около София, в които е забранено къпането с цел недопускане на инциденти.

19.07.2023