Стартират строително-монтажните дейности по проект "Доизграждане на канализационна мрежа на кв. "Суходол"


От 18 януари (сряда) 2023 г. се въвежда временна организация на движението в кв. “Сухдол“. Затваря се ул. "ТРАЯН ТАНЕВ", в участъка от ул. " СТОИЧКО СТАНИСЛАВОВ" до ул. "ЖОТЕ ИЛКОВ". МПС ще се движат по обходни маршрути, указани с пътни знаци и сигнализация. Спирките на автобусите на градския транспорт се изместват по улица „Кирил Христов“.

Причината за предприетите действия е стартирането на строително-монтажните дейности по проект:  "ДОИЗГРАЖДАНЕ НА КАНАЛИЗАЦИОННА МРЕЖА НА КВ. "СУХОДОЛ".

Директните ползи от реализацията на проекта са в подобряване на качеството на околната и жизнената среда в кв. “Суходол“. Въвеждането на екологосъобразно пречистване и заустване на битовите отпадъчни води влияе пряко върху подобряването на здравето на жителите на квартала, повишава атрактивността на региона за инвестиции, както и благосъстоянието на хората.

По проекта ще бъдат изпълнени: канализационна мрежа – битов и дъждовен колектор.

При реализацията на проекта се очаква улиците на кв. “Сухдол“, включени в проекта,  занапред да могат да поемат  дъждовните води и да няма  наводнения при много проливен дъжд.

При възникнали проблеми по време на строително-монтажните дейности може да пишете на e-mail emil.petrov@trace.bg или да се обадите на тел: 0884 330766.

"Трейс Груп Холд" АД се извинява на гражданите на кв. "Суходол" за причинените временни неудобства!

 

20.01.2023