Софийски коледен фестивал и Немски коледен базар отварят врати

Софийски коледен фестивал ще се проведе за първи път от 18 ноември до 18 декември в пространството зад Националния дворец на културата (пред зала 6). Пъстра програма с концерти, представления, забавления, кулинарни преживявания, както и емоции със Световното първенство по футбол ще предложи фестивалът. Ще се играят театрални постановки, кабаре спектакли, ще има много събития за деца, Pop Up и земеделски базари. Фестивалът ще отваря в 12:00 ч. от понеделник до петък, през уикендите – от 11:00 ч. 

Фестивалът се реализира с логистичната подкрепа на Столичната община.

Официалното откриване е на 18 ноември от 18:00 ч. Гостите ще могат да се насладят на огнено шоу и въздушна акробатика от артистите на „Нов цирк“, приятна музика и много коледно настроение.

На 19 ноември от 11:00 ч. ще се проведе детско цирково представление, последвано от детска циркова академия, където най-малките ще могат да се забавляват и да усвоят тънкостите на цирковата акробатика. DJ Стефан Попов ще вдигне градусите на настроението в часовете между 16:00 ч. и 19:30 ч., а от 20:00 ч. ще се проведе акустичен концерт с любими поп парчета с джаз акцент от Дани Стойкова и Цветелин Пенков.

Неделният 20 ноември ще зарадва малчуганите със спектакли – „Самодивата“ и „Аладин и вълшебната лампа“.

Билети за всички събития могат да се закупят на място или през Eventim. Програмата на събитията ще бъде обявявана на фейсбук страницата на Софийския коледен фестивал - @sofiachristmasfest.

Акцент в програмата ще бъде и Мондиал 2022, футболните срещи ще се излъчват на два екрана.

Организаторите на фестивала отправят апел да се подпомогне дейността на фондация за „Нашите деца“ – организират дарителска кампания и „Елха на Доброто“. Със събраните средства ще се осигури безвъзмездна подкрепа за деца в нужда от квалифицирани логопеди, рехабилитатори, детегледачи и др.

Организатор на Sofia Christmas Fest e BSG Media. Фестивалът се реализира с подкрепата на район "Триадица" на Столичната община, Министерството на земеделието, Министерството на културата, Министерството на туризма и "Пазари Възраждане" ЕАД.

За 12. поредна година Немски коледен базар ще се проведе в София. В Градската градина повече от 15 фондации ще изложат изработените от тях сувенири, за да набират средства за каузите си, деца от детските градини и училищата, изучаващи немски език, ще бъдат част от празничната програма. Откриването е на 18 ноември в 18:00 ч. и ще продължи до 22 декември. 

Програмата следете на фейсбук страницата на събитието – @Немски Коледен Базар София – Deutscher Weihnachtsmarkt Sofia

 

18.11.2022