Сградата на Столичната община ще бъде осветена с цветовете на украинското знаме

По повод втората годишнина от началото на войната в Украйна днес, 24 февруари, сградата на Столичната община ще бъде осветена в 18:30 ч. в цветовете на украинското знаме.

“Изразяваме своята солидарност с Украйна и нейния народ и се прекланяме пред невинните жертви на войната” – каза кметът на столицата Васил Терзиев.
Столичната община обнови с пролетни цветя алеята при паметника на известния украински писател и художник Тарас Шевченко в градина „Възраждане“.
В Общинския център за съвременно изкуство „Топлоцентрала“ са открити две изложби, посветени на събитията в Украйна. Това са „Помагащият човек" – аудиоразкази върху първите дни на войната през очите на помагащите хора.
Другата експозиция, която може да се види в „Топлоцентрала“. събира в едно 6 артисти от България, Хърватия и Украйна, обединени в мисията да покажат силата и надеждата на хората, които живеят в Украйна, тези, които са отвъд новините. WE SEE UKRAINE е реализирана едновременно на три места: "Топлоцентрала", КО-ОП, контейнер VOX POPULI между 20-ти февруари и 07 март. В "Топлоцентрала" ще могат да се видят творбите на: Ирина Ворона (Украйна), Игор Грубич (Хърватия) и Олга Филончук (Украйна/Германия).

Кметът Терзиев изпрати писмо до министъра на културата да бъде осветена и сградата на НДК с цветовете на украинското знаме.

24.02.2024