Район „Красна поляна” обявява конкурс за длъжността "началник-отдел" „Инженерна инфраструктура, благоустройство и екология” в район „Красна поляна”

Столична община – район „Красна поляна”, гр. София, ул. „Освобождение” № 25, на основание чл. 10а, ал. 2 от Закона за държавния служител и във връзка чл. 13, ал. 1 и чл. 14, ал. 1 и 2 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители и Заповед № РКП24-РД56-73/12.02.2024  г.

OБЯВЯВА КОНКУРС

За длъжността "началник-отдел" „Инженерна инфраструктура, благоустройство и екология” в район „Красна поляна” Столична община.

1. Минималните и специфични изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността, са:
- Образование – висше, степен – "магистър";
- Област на висшето образование – строителен инженер (ПГС или ССС);
- Минимален ранг за заемане на длъжността: ІІІ младши;
- Професионален опит: 4 (четири) години;
- Да отговаря на условията по чл. 7, ал. 1 и ал. 2 от Закона за държавния служител.
2. Допълнителни умения и квалификации, носещи предимство на кандидатите:
- Закон за устройството на територията и неговите поднормативни актове;
- Закон за устройството и застрояване на СО;
- Закон за обществените поръчки; ЗУЕС; ЗОС и ЗС;   
- да познава нормативните актове, регламентиращи финансовата дейност, вътрешния финансов контрол;
- Компютърна грамотност: Microsoft Оffice;
- на основание чл. 14, ал. 1 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавните служители българските граждани, които са преминали срочна служба в доброволния резерв по чл. 59, ал. 1 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, се ползват с предимство при кандидатстване за работа в държавната администрация при постигане на равни резултати от проведената процедура.
3. Конкурсът ще се проведе чрез решаване на тест и интервю.
4. Необходими документи, които следва да представят кандидатите за участие в конкурса:
- Заявление за участие в конкурс (Приложение № 3) към чл. 17, ал. 2 от НПКПМДСл – по образец;
- Декларация по чл. 17, ал. 3, т. 1 от НПКПМДСл – по образец;
- копие от документите за придобита образователно-квалификационна степен, допълнителни квалификации; ако дипломата на кандидата за придобито в Република България образование е вписана в Регистъра на завършилите студенти и докторанти, в заявлението се посочват номер, дата и издател на дипломата, а ако документът за признаване на придобитото в чужбина образование е вписан в регистрите за академично признаване на Националния център за информация и документация, в заявлението се посочват номер, дата и издател на документа за признаване, като копие на диплома не се прилага.
- копие от документите, удостоверяващи професионалния опит;
- автобиография.  
5. Кратко описание на длъжността по длъжностна характеристика:
Съвместно с главния архитект на района организира, координира и контролира дейността по изготвянето и реализацията на застроителните планове на територията на района; Възлага и контролира заверката на строителната документация за строителните обекти на територията на района (без архитектурните проекти); Контролира цялостната дейност по новото строителство на територията на района; Изготвя дългосрочни програми за строителство и ремонт на инженерната инфраструктура и уличната мрежа.
Изготвя необходимата техническа документация за организиране и провеждане на конкурси по ЗОП, за строителство и ремонт на общински обекти; Организира провеждането на конкурси за избор на изпълнители за строителство и участва в комисии по ЗОП; Участва в РЕСУТ, конкурсни комисии и други комисии, назначени със Заповед на кмета на района; Участва в Държавни приемателни комисии, назначени от ДНСК, РДНСК – София. Контролира и отговаря за изпълнението на инвестиционната програма и качеството на извършените СМР и СРР; Контролира ежемесечните отчети на извършените работи по  озеленяване, ремонт и поддръжка на спортни и детски площадки; Одобрява и съгласува инвестиционни проекти за реконструкция и ново строителство на улици от второстепенната улична мрежа и мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, които минават по тях, включително сградни отклонения, консумативни проводи и проекти за дворни и площадкови инженерни мрежи; Одобрява и съгласува инвестиционни проекти за строежи на техническата инфраструктура от ІІІ категория (с изключение на общински пътища и улици от първостепенната улична мрежа и съоръженията към и по тях) след съгласуване с главния инженер в направление „Архитектура и градоустройство“; Издава разрешения за строеж, както и отказва издаването им, за строежите, за които има компетенции да съгласува и одобрява инвестиционни проекти; Като представител на СО – район „Красна поляна” подписва Акт Образец 15 за обекти от инженерната инфраструктура и участва в приемателни комисии за обектите на инженерната инфраструктура; Одобрява планове за управление на строителни отпадъци и планове за безопасност и здраве; Да осъществява инвеститорски контрол върху изпълнението по договори, свързани с обекти – общинска собственост, сключени от район „Красна поляна” или Столична община, когато инвеститорският контрол изрично е възложен на район „Красна поляна”, и да подготвя програми за строителство и ремонти на общински обекти; Да издава удостоверения за въвеждане в експлоатация на обекти, за които има компетенции да издава разрешения за строеж.
Ръководи, организира, контролира и координира дейности по:
- ремонт  на учебни, детски и здравни заведения и общински сграден фонд;
- подписва като представител на район  ”Красна поляна” протоколи обр. № 2, 2а и 3 – за разкриване на строителни площадки, строителна линия и ниво;
- участва в Районния експертен съвет по устройство на територията, както в комисии, разглеждащи строителни и екологични проблеми.
Отговаря за дейността на служителите в отдела.
Организира и разпределя работата между служителите в отдела.
Спазва и контролира изпълнението от подчинените му служители на Вътрешните правила за работа, утвърдени от кмета на района.
6. Размер на основната заплата за длъжността: не по-малко от 1 800 лв. При определяне на основната месечна заплата на спечелилия кандидат се отчитат нивото на заеманата длъжност и изискванията за нейното заемане, и квалификацията и професионалния опит на кандидата, съгласно нормативните актове, определящи формирането на възнаграждението, и Вътрешните правила, прилагани в  районната администрация.
7. Документите ще се приемат в деловодството на СО – район „Красна поляна”, ул. „Освобождение” № 25 в 14-дневен (четиринадесетдневен) срок от публикуването на обявата за конкурса, лично от всеки кандидат или чрез упълномощен представител, всеки работен ден от 8:30 ч. до 17:00 ч.
Документите може да се подадат по електронен път, на ел. поща hr@krasnapolyana.bg  като в този случай Заявлението и Декларацията следва да бъдат подписани от кандидата с електронен подпис. При подаване на документите лично и чрез пълномощник на кандидатите ще се предоставя длъжностна характеристика за конкурсната длъжност и пречки за назначаване, посочени в чл. 7, ал. 2 от ЗДСл. При подаване на документите по електронен път кандидати ще получат длъжностна характеристика и информация за пречките за назначаване, посочени в чл. 7, ал. 2 от ЗДСл, на посочения от тях e-mail.
8. Списъците и всички съобщения във връзка с конкурса ще бъдат обявени в сградата на СО – район „Красна поляна” на информационното табло, както и на електронната страница на район „Красна поляна”, с адрес www.krasnapoliana.com.
9. За информация телефон: 02/9217212 и 02/9217225 – отдел ПНОЧР.


КМЕТ НА СО – РАЙОН „КРАСНА ПОЛЯНА”:…………/П/……….....
                                                                       /Димитър Петров/

12.02.2024