Разкрива се временна автобусна линия № 59А във връзка с подмяна на релсовия път в участък по бул.“Цар Борис III“

От понеделник, 14.08.2023г. във връзка с подмяна на релсовия път в участъка по бул. „Цар Борис III“ между ул. „Княжевска“ и ул. „Звездица“ се въвежда временна организация на движението. Отваря се за движение участъка между ул. „Райска градина“ и ул. „Княжевска“ като движението се извършва двупосочно върху крайна дясна лента (посока Център) на пътното платно и релсовия път.

Разкрива се нова временна пешеходна пътека през бул. „Цар Борис III“ при ул. „Звездица“.

Въвеждат се промени в маршрута на временната автобусна линия №5ТМ в посока ж.к. „Бъкстон“. Автобусите от линията ще се движат по бул. „Цар Борис III“. Закриват се временните спирки на ул.„Дамяница“ и ул.„Планинец“ в посока ж.к. „Бъкстон“.

Маршрутът на автобусна линия №59 се променя както следва (в посока метростанция „Мизия“): от с. Мърчаево по маршрута до кръстовище бул. "Цар Борис III"/ул. "Княжевска", направо по бул. "Цар Борис III", наляво по бул. "Никола Петков" и от спирка с код 0347 "Бул. Никола Петков" по маршрута до метростанция "Мизия“ двупосочно.

Автобусите ще спират на съществуващите временни и постоянни автобусни спирки по маршрута.

Разкрива се временна автобусна линия № 59А с маршрут от метростанция „Мизия“ до площад „Сред село“ в кв. „Карпузица“, която ще се движи както следва: от метростанция „Мизия“ по нормалния маршрут на автобусна линия № 59 до спирка с код 1310 „Площад Сред село“ – крайна, с обратен завой на площад „Сред село“ и от спирка с код 1309 „Площад Сред село“ – начална, по маршрута до метростанция „Мизия“.

Автобусите ще спират на съществуващите автобусни спирки по маршрута с изключение на:

- спирка с код 0361 „Метростанция Мизия“ – крайна за автобусна линия №59;

- спирка с код 0813 „Метростанция Мизия“ на ул. „Монтевидео“ в посока ж.к. Овча купел 2 за електробусни линии №60 и 73.

Временна спирка с код 6129 ул. „Райска градина“ се измества напред на перона на трамвайната спирка. 

11.08.2023