Прожекция на документалния филм "Нашият квартал "Цар Иван Асен II" с режисьор Олег Ковачев

На 4 април от 19:00 ч. в кино "Влайкова" ще се състои втората прожекция на документалния филм "Нашият квартал "Цар Иван Асен II" с режисьор Олег Ковачев. Премиерата беше на 21 март при голям зрителски интерес.
Филмът "Нашият квартал "Цар Иван Асен II" е реализиран с финансовата подкрепа на Столичната програма "Култура" в направление "Кино" през 2023 г.

Филмът разказва историята и показва настоящето на квартала, построен около улица "Иван Асен II". Как това място от "Трета извънградска част" се превръща в една от най-хубавите махали в София. В него са живели много известни българи, за които филмът разказва, има емблематични сгради, които също са заснети.
Снимки от бомбардировките над София по време на Втората световна война и много архивни кадри са включени в "Нашият квартал "Цар Иван Асен II". Зрителите ще се срещнат и със сегашните жители на квартала.

Автор и режисьор: Олег Ковачев
Асистент режисьор: Николета Алексиева
Камера и постпродукция: Лъчезар Петров
Звукорежисьор: Боян Ковачев
Музикално оформление: Росица Рупчина

Прожекцията ще бъде благотворителна, а събраните средства ще бъдат предоставени на читалище "Антон Страшимиров – 1926". След прожекцията във фоайето на киното ще може да бъде закупено DVD с филма "Нашият квартал "Цар Иван Асен II".

03.04.2024