Продължава почистването на града след снеговалежа

През изминалата нощ екипи на снегопочистващите фирми са извършили обработки против заледявания на улици  в кв. „Симеоново“ и кв. „Драгалевци“, кв. „Бояна“ и „Княжево“, район „Панчарево“, район „Триадица“, район „Банкя“, улици в район „Студентски“ и район „Средец“.  Извършени са обработки на планинските  пътища  “Драгалевци" – хижа "Алеко” и “Бояна" – Златни мостове” и пътищата са проходими при зимни условия. Съветваме гражданите да не се качват в планината, защото има ураганен вятър и опасност от лавини.  

Градският транспорт се движи без затруднения по маршрутите си.
През нощта аварийните екипи на Столичната община са направили проверки на мостове и подлези за наличие на висулки. Отстранени са ледени късове от пътен възел на бул. ”България”,  транспортни подлези на бул. “Ботевградско шосе” и бул. ”Царица Йоанна”.
През днешния ден ще продължи извозването на пречупени клони от улици, паркове и градини. Приоритетно се почистват тротоари пред детски градини, училища и болници. Ангажирана е и допълнителна техника – вишки – от „Улично осветление“. Екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ ще продължат да премахват висулки от обществени места. Във връзка с прогнозата за образуване на поледици Столичният инспекторат е в готовност да разпореди допълнителни обработки на пътните платна.

Напомняме на гражданите и на управителите на търговски обекти да почистят снега от прилежащите към сградите тротоари, както и да отстранят  ледени късове от сградите си. Там, където висулките са разположени на  труднодостъпни места, да обезопасят тротоарите.

Оказана е подкрепа на 15 души в Центъра за временно настаняване на Столичната община. В него хората, останали без дом, могат да получат подслон и закрила.   

28.11.2023