Още една сграда в центъра е почистена от графити по програмата на кмета Йорданка Фандъкова

По Програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова за премахване на графити в централна градска част е почистена фасадата на още една сграда в София. Жилищната кооперация се намира на ул. „Георги Раковски“, а дейността се извършва от екип на "СофЕкоСтрой".

"Това е третият почистен от грозни надписи и драсканици обект по Програмата. Тя беше приета неотдавна от Столичния общински съвет с подкрепата на председателя Георги Георгиев" – каза Иво Пенев от Столичния инспекторат. Столичната община почиства периодично обществени пространства като училища, църкви, подлези и огради от нерегламентирани надписи и провежда ежегодна кампания „НЕ на езика на омразата“. След решението на Столичния общински съвет почистването на надраскани фасади се  разширява, като могат да бъдат обхванати още зони от територията на общината, включително частни сгради.

Миналата седмица бяха почистени стените на розариума при НДК и фасада на кооперация на ул. „Оборище“.

Цветът на стената на ул. „Георги Раковски“ е избран от живущите в кооперацята, а след пребоядисването е положена и антиграфити защита, с цел превенция срещу бъдещо замърсяване. Дейностите се контролират от Столичния инспекторат, а изпълнението на  подадените заявки по Програмата продължава.   

 

10.08.2023