Открива се Коледният благотворителен базар „Деца даряват на деца 2023“ на Столичната библиотека

В инициативата се включват и НЧ „Бели брези – 2007", ЦДГ "Брезичка" и Театър „Възраждане“


Традиционният благотворителен базар „Деца даряват на деца“, организиран от Столичната библиотека, НЧ „Бели брези – 2007" и ЦДГ „Брезичка", се провежда тази година за осми пореден път. На базара са представени оригинални коледни сувенири, изработени от децата от ЦДГ "Брезичка", на символичната цена от 2 лева. Със събраните средства се закупуват специализирани игри и пособия за деца със специфични образователни нужди.

Тази година към Осмата Коледна благотворителна кампания се присъедини и Театър "Възраждане". На 11 декември т.г. от 10:00 ч. Театърът ще представи за децата от ЦДГ „Брезичка" безплатно благотворително представление „Подаръци за Дядо Коледа”. Спектакълът, адаптация по книгата „Елхата” на финландската писателка Туве Марика Янсон, е интерактивно представление с много танци, игри и фокуси.
След представлението с кратка литературно-музикална програма в Мраморното фоайе на библиотеката ще бъде официално открит Коледният благотворителен базар „Деца даряват на деца 2023". Базарът е отворен за посетители от 6 до 31 декември т.г.

Каним всички граждани и гости на столицата да посетят Благотворителния базар „Деца даряват на деца 2023“ и да закупят атрактивен коледен сувенир, като така се включат в тази благородна дарителска кауза. Благодарим ви за съпричастността в тези светли Рождественски дни.
Споделете Коледните празнични инициативи на Столичната библиотека!

 

07.12.2023