Отваря се за движение изцяло обновената ул. “Николай Коперник“ от ул. „Гео Милев“ до ул. „Калиманци“

От утре, 1 юли, се отваря за движение изцяло обновеният участък от ул. “Николай Коперник“ от ул. „Гео Милев“ до ул. „Калиманци“ в район „Слатина“. Обектът е част от програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова, по която изграждаме и ремонтираме основни улици в кварталите.

Това е третият етап от ремонта на улицата в район „Слатина“. В предходните два етапа са ремонтирани участъците от ул. „Николай Коперник“ от бул. „Цариградско шосе“  до ул. „Шипченски проход“ и от ул. „Шипченски проход“ до ул. „Гео Милев“.

Изградени са нови канализационни клонове по ул. “Атанас Узунов“, улично ЛЕД осветление, тротоари, обезпечени за ползване от хора в неравностойно положение, обновени са изцяло пътните платна с асфалтова настилка. Направена е нова маркировка.

Продължават довършителните работи по тротоарите в обхвата на спирките на градския транспорт с цел изграждане на фундаменти за спирковите навеси. От страната на зала „Фестивална“ е изпълнена пешеходна алея. Предвижда се през есента да бъдат засадени и нови дървета.
 

Фотограф: Аделина Ангелова