Отбелязваме Международния ден на хората с увреждания с благотворителното събитие „Всички заедно“ 2023

Столичната община организира благотворително събитие под надслов: „Всички заедно“ 2023, по случай Международния ден на хората с увреждания – 3 декември, под патронажа на Надежда Бачева – заместник-кмет в направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“.
„Искаме да насочим вниманието хората върху различните социално уязвими групи, да подкрепим таланта на хората с увреждания, за да се чувстват специални и равнопоставени сред обществото“ – сподели г-жа Бачева.
На събитието ще участват представители на социални заведения, национално представителни организации и на хората с увреждания, неправителствени организации и доставчици на социални услуги на територията на Столичната община. Те ще представят част от своята дейност пред софиянци и гостите на столицата. Изложба на картини, ръчно изработени предмети и аксесоари, демонстрация на сухо плъстене, рисуване със затворени очи, артработилница, забавна програма, Zumba и много приятни емоции ще заредят всички.

Специални гости ще бъдат артисти от Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“, които заедно с изпълнители с увреден слух ще представят творчеството на глухите хора с жест и мимика.

Софийското „Ларго“ ще се превърне в миниград за обмяна и предаване на знания и опит за социално подпомагане на деца, младежи и възрастни, както и за споделяне  на предложения и идеи за повишаване качеството на живот на хората с увреждания.
Очакваме ви под купола на Софийското "Ларго", пл. „Независимост“, на 3 декември (неделя) от 11:00 часа.

01.12.2023