Основно почистване и обезопасяването на всички подлези към най-оживените булеварди в града ще бъде извършено, заяви кметът Терзиев

"Възложих на дирекция “Аварийна помощ и превенция" да изготви доклад с детайлно описание на щетите и нередностите, график за ремонтите и почистването и колко ще струва това на общината." Това заяви кметът на София Васил Терзиев. 
По думите му: „Състоянието на подлезите в София от години е критично. С екипа ми сме решени да променим това и от тъмни, мръсни и опасни места да ги превърнем в осветени и безопасни пространства."

В своя фейсбук профил Васил Терзиев информира, че е почистен подлезът на Софийския университет. „На място установихме, че шахтите са в изключително лошо състояние и вероятно не са чистени с години. Затова не е чудно, че всеки пороен дъжд създава наводнения. В лошо състояние са и асансьорите, които са поддържани технически, но никой не се е грижил да са чисти“ – посочи също столичният кмет.

"Ще продължим с основното почистване и обезопасяването на всички подлези към най-оживените булеварди в града. Основно внимание ще обърнем на подлезите по булевардите “България” и “Цариградско шосе”. И не на последно място ще премахнем драсканиците по стените на подлезите, които някои наричат графити. Едното е вид изкуство, а другото – вандализъм, който загрозява градската среда" – заяви също Терзиев.

"Предишното ръководство на общината не е имало никаква инициатива за поддръжка на подлезите. Оценката до момента показва редица нередности, липсващи елементи, висящи детайли, които са опасни. Но променяме и тази порочна практика, – каза също Терзиев и допълни – Мой е ангажиментът да възстановя централните подлези във вида, в който всеки от нас би искал да ги вижда. Заедно с районните администрации да ги поддържаме чисти и безопасни. Разчитам и на съвестта на софиянци да ги пазят. Плащаме за разрухата с нашите пари, които вместо в ремонти на счупеното от нас самите, можем да инвестираме в много по-смислени проекти в нашия град" – каза също Терзиев. 


 

10.02.2024