Организация на движението по ул. “Проф. Фритьоф Нансен“

До 18.08.2023 г. (включително) се забранява влизането на пътни превозни средства по крайната дясна пътна лента на източното пътно платно на ул. „Проф. Фритьоф Нансен“ между ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Петър Берон“.

За същия период  маршрутът на тролейбусна линия № 7 ще се промени, както следва (само в посока ж.к. „Люлин 3“): от ж.к. „Гоце Делчев“ по действащия маршрут до отклонението на обособеното трасе на бул. „Арсеналски“, продължава направо по бул. „Арсеналски“ (не се движат в обособеното платно), наляво по бул. „Черни връх“ (не се движат в обособеното платно), надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, наляво по ул. „Ген. Гурко“, по бул. „Васил Левски“ и от кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий“ по маршрута до ж.к. „Люлин 3“.

В обратна посока маршрутът не се променя. Тролейбусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута с изключение на спирка с код 2601 „Ул. "Ген. Гурко“ на ул. „Ген. Гурко“ – крайна за електробусни линии №№ 84 и 184.

Разкрива се временна спирка „ПК "Спартак" – временна“, разположена на бул. "Арсеналски“ на 10,00 метра преди стоплинията за влизате в обособеното платно, като спирката се използва за сваляне на токовземателите. Тролейбусите ще се движат на дизелов двигател от временната спирка до спирка с код 1902 „Ул. "Ген. Гурко“.

13.07.2023