Организация на движението за изграждане на канализационна мрежа на кв. „Драгалевци”

Във връзка със строително-монтажните работи по изграждане на канализация в кв. „Драгалевци“, считано от 13.03.2023 г., се въвежда етап I – 2 за временна организация и безопастност на движение по бул. „Черни връх“, както следва: 
Отваря се кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Акад. Петър Динеков“. Бул. „Черни връх“ остава затворен за движение до ул. „Ламар“. 

Предвидени са два еднопосочни маршрута за обход. 
Първи маршрут 
Посока кв. „Драгалевци“ – "Софийски околовръстен път" (СОП) – за леки автомобили: от ул. „Нарцис“, през ул. „Лешникова гора“, ул. „Цветарска“, ул. „Ламар“ и ул. „Къпинка“, в посока към СОП. Автобусното и тежкотоварното движение се пренасочва от ул. „Папрат“ през ул. „Ламар“, ул. „Къпинка“ и през ул. „Акад. Петър Динеков“ и се насочва към бул. „Черни връх“ .

Втори маршрут 
Посока СОП – кв. „Драгалевци“: от СОП през ул. „Константин Помянов“ до ул. „Папрат“. Площите за паркоместа след кръстовището на ул. „Петър Динеков“ са обособени като еднопосочна лента в посока СОП – кв. „Драгалевци“ за достъп на живущи и ползватели на търговски обекти в затворения за движение участък. В участъка от пресичането с ул. „Бяла мура“ до кръстовището с ул. „Ламар“ движението остава еднопосочно в посока СОП – кв. „Драгалевци“, с цел връщане към основните обходни маршрути на живущите и ползвателите на търговските обекти.

От 13.03.2023 г. до 11.04.2023 г. се променят маршрутите на автобусни линии №№ 64, 66, 68 и 98, както следва:
- в посока изход от София от Зоопарка по действащия маршрут до кръстовище бул. „Черни връх“ – "Софийски околовръстен път" (СОП), наляво по СОП, надясно по ул. „Константин Помянов“ и наляво по ул. „Папрат“ по маршрутите.
- в посока Зоопарка по действащите маршрути до кръстовище ул. „Папрат“ – ул. „Ламар“, наляво по ул. “Ламар“, надясно по ул. „Къпинка“, надясно по ул. „Акад. Петър Динеков“ и наляво по бул. „Черни връх“ до Зоопарка.

В променения участък на маршрута автобусите от линии №№ 64, 66, 68 и 98 ще спират на съществуващата спирка с код 1457 „Разклона за кв. "Драгалевци“ на СОП за автобусни линии №№ 109 и 111.

За автобусни линии №№ 64, 66, 68 и 98 се разкрива временна спирка на ул. „Папрат“ след левия завой от ул. „Константин Помянов“ преди ул. „Глухарче“.

За автобусни линии № 64, 66, 68 и 98 се закриват спирки:
- с код 2597 „Ж.к. "Водолей“ на бул. „Черни връх“;
- с код 0510 „Гробищен парк "Драгалевци“.


 

10.03.2023