Наложени са санкции за непочистени спирки на градския транспорт и подходи към подлези

Екипите на Столичния инспекторат са наложили санкции за неизпълнение на дейностите във връзка със снегопочистването в няколко столични района.

Фирмите, които са ангажирани, са глобени за непочистени прилежащи пространства на спирки на градския транспорт и на подходи към пешеходни подлези с общо над 140 000 лв.

Като резултат от осъществения контрол е установено, че не са почистени прилежащи пространства. Наложени са 71 санкции в районите „Триадица“, „Подуяне“, "Връбница", „Лозенец“, „Студентски“, „Банкя“, „Искър“, „Люлин“, „Овча купел“, „Панчарево“, „Младост“, „Витоша“. Има и санкции за непочистени подходи към подлези.

"Обърнахме специално внимание на почистването на леда около спирките на градския транспорт, тротоарите пред болниците, училищата и детските градини и яслите, подстъпите към подлезите и самите подлези. Започнахме почистването и на вътрешнокварталните улици дотам, докъдето можеше да влезе техниката" – заяви в своя фейсбук профил кметът на София Васил Терзиев.

През утрешния ден проверките на екипите на Столичния инспекторат ще продължат.

Напомняме на етажните собствености, търговски обекти и офис сгради да почистят пространствата пред съответните си сгради.



 

21.01.2024