Мирослав Боршош: Очакваме творбите на деца от цялата страна в 12-то издание на конкурса „Ще ти разкажа приказка”

„Очакваме талантливите и вдъхновени деца отново да участват със свои авторски приказки в конкурса „Ще ти разкажа приказка“. Литературното ни съревнование разкри таланта за писане на стотици деца. Оригинални, забавни и поучителни истории пристигат във всяко издание от цялата страна и дори от живеещи извън границите на родината ни българчета” – обяви заместник-кметът на София Мирослав Боршош началото на дванадесетото издание на Националния детски конкурс за авторска приказка „Ще ти разкажа приказка“.

Конкурсът е на свободна тема и в него могат да участват деца в две възрастови категории: 9 – 12 години и 13 – 15 години. Творби се приемат до 24:00 ч. на 28 февруари 2023 г. на e-mail: kalendar.kultura.so@gmail.com. Столичната община издава илюстрован сборник с отличените детски приказки, лаптопи, таблети и книги получават победителите в двете възрастови групи.

Подробна информация за условията на конкурса е публикувана на страницата за култура „АртСофия“/ https://artsofia.bg/bg, в раздел „Артконкурси“.

 

 

29.11.2022