Мирослав Боршош: Книгоубежище е за нас Пролетният панаир на книгата

„Откриваме днес Пролетния панаир на книгата. Книгоубежище, което в рамките на една седмица ни предлага 14 000 заглавия на 150 издателства и срещи с десетки български писатели, преводачи и илюстратори. Провеждаме и Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи с акцент към най-младите читатели и в подкрепа на кауза „Грамотност“ – каза заместник-кметът на София Мирослав Боршош.

Пролетният панаир на книгата и Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи се провеждат от 29 май до 4 юни в парка пред Националния дворец на културата с рекорден брой участници, заглавия и премиери. На сцената за културна програма ще има многобройни представяния на нови книги и срещи с автори, преводачи и илюстратори на над 40 нови творби. Още толкова нови заглавия ще бъдат показани на щандовете на издателствата, разположени в повече от 60 шатри на над 1 500 кв. м изложбена площ. Паралелна програма ще върви в книжарници, литературни клубове и други локации в София.

Пролетният панаир на книгата и Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи са част от Календара на културните събития на Столичната община за 2023 г.
Работното време на изложението е от 10:00 ч. до 20:00 ч. в делничните дни, в неделя – от 10:00 ч. до 19:00 ч.

 

29.05.2023